Kävijöitä online: 1 kpl.

Viritys

Takaisin...

Variaattorin vastinjousen vaihto:

Takavariaattorin vastinjousen vaihtaminen jäykempään parantaa kiihtyvyyttä. Jäykempi jousi pidentää välitysten vaihtoaikaa yhdessä kevyempien painorullien kanssa, jolloin moottori kiertää kiihdytyksessä ja ylämäissä suuremmilla kierroksilla. Jokaiselle jousen jäykkyydelle on mitattu omat rullien painot, näin saadaan optimaalisin kiihtyvyys. Kiinanskoottereihin sopii Malossi Multivarin violetti kisajousi, joka on 82% jäykempi kuin alkuperänen. Kyseisen jousen kanssa sopii parhaiten 4,4g - 5,5gramman painorullat. Huom! Pelkkä jousen vaihto ei lisää kiihtyvyyttä, vaan myös painorullat pitää vaihtaa kevyemmiksi.

Avaa variaattorin koppa. Irroita variaattoriin menevä jäähdytysputki. Avaa ensin etummainen variaattori pulttipyssyllä tai jollakin muulla kiilalla.

Koppa auki

Ota lautaspyörä ja tuuletin pois. Vedä sen jälkeen hihna pois kokonaan molemmista päistä. Rullakuppia tai holkkia ei tarvitse irroittaa.

Hihna pois

Takavariaattorin avaamisessa kannattaa painaa takajarrua, joka pitää kytkinpakettia paikallaan, täten se voidaan avata jopa ilman pulttipyssyä. Vedä kytkinkello edestä pois.

Kytkinkello pois

Vedä nyt koko kytkinpaketti pois akselilta.

Kytkinpaketti pois

Takavariaattori ja kytkin. Päällä näkyy lukitus-mutteri, joka pitää avata. Avaamisen jälkeen jousi "ponnahtaa" ylös, joten ole varovainen.

Poistettava mutteri

Kytkin kannattaa laittaa puristimilla kiinni pöytään tai penkkiin, jolloin se pysyy paikallaan. Avaa mutteri vaikka lukkopihdeillä, vältä kuitenkin pihtien luisumista, jottei mutteri vaurioidu. Käytä jotakin pitävää hihnaa/vyötä, jottei kytkin liiku pihtien vääntövoiman mukana.

Mutterin avaus

Kun mutteri on irti, jousen ja kytkimen voi päästää ihan käden voimalla ylös.

Mutteri poissa

Ota kytkin pois jousen päältä. Ota jousen sisällä oleva "ohjaus-holkki" pois. Vedä vanha jousi pois ja laita uusi jousi tilalle. Jousi pitää olla kunnolla kiinni ja pohjassa eikä se saa "irvistää" mistään. Laita "ohjaus-holkki" takaisin uuden jousen sisälle.

Jousen vaihto

Purista kytkin takaisin jousen päälle käsivoimin (käytä puristimia tarvittaessa) ja laita mutteri kiinni. Kiristä mutteri hihnaa/vyötä ja lukkopihtejä apuna käyttäen.

Mutteri kiinni

Kun kytkinpaketti on kunnolla oikein kasattu, kannattaa vielä hioa kytkinpaloista lasittunut pinta pois. Pyyhi mahdolliset roskat, öljyt, rasvat ja hiomajätteet pois kytkinpaloista sekä lautasten pinnoilta.

Uusi jousi takavariaattorissa

Kokoa nyt variaattori päinvastaisessa järjestyksessä. Jos käytät pulttipyssyä, niin muista kiristää mutterit ja pultit kunnolla.

Takaisin...

Sanili.tk © 2007